dissabte, 6 de febrer del 2016

T'agradaria treballar al medi rural?

T'agradaria treballar al medi rural?
La zona del Pirineu, la Catalunya Central, les Terres de l'Ebre o altres territoris del nostre país ofereixen oportunitats de treball en sectors tan diversos com l'agroalimentari o el turisme rural. El programa Odisseu aposta pel retorn i la inserció laboral dels joves a aquests territoris mitjançant una contraprestació econòmica. Si t'interessa tens temps per inscriure't fins al 14 de febrer o sigui que no t'adormis!


Si ets jove i estàs estudiant a la universitat ets el públic ideal del programa pilot ‘Odisseu’ que vol facilitar l’estada d’estudiants universitaris en empreses situades al medi rural.
Amb aquest programa s’aconsegueix un triple objectiu: realitzar pràctiques remunerades en territoris rurals, adquirir experiència en l’àmbit empresarial i augmentar les possibilitats d’inserció laboral. Si a tot això li sumes unes bones condicions laborals i un projecte formatiu que recolza les pràctiques i que estaràs donat d’alta a la Seguretat Social, la proposta no està gens malament... no creus?
A finals de 2015 es van seleccionar les empreses i les ofertes que formaran part d’aquesta primera experiència (actualment existeixen 20 ofertes per a la primera cerca de candidats). De febrer a setembre es signaran els convenis de cooperació educativa entre l’empresa i la universitat i es duran a terme les pràctiques.
Tens temps per inscriure’t fins al 14 de febrer o sigui que no t’adormis!
Condicions per a participar-hi
1. Estar matriculat en estudis oficials de grau o màster d’una universitat del sistema universitari català (i haver superat un mínim del 50% dels crèdits de la titulació en el cas d’estudis de grau).
2. Complir els requeriments que fixi cada universitat en matèria de convenis de cooperació educativa, i complir amb els requisits específics de l’oferta d’ajuts a les pràctiques Odisseu a la que optis.
3. Preferentment, ser originari del territori rural o bé estar interessat a instal·lar-t’hi.
Les persones interessades s’han d’adreçar als responsables de l’oficina de pràctiques de cada universitat per fer la sol·licitud corresponent i, a continuació, es farà una preselecció de candidats-es en què es prioritzaran els joves amb origen proper a les pràctiques.
El Pràcticum Odisseu és una eina que té com a objectiu principal facilitar el retorn dels i les joves al medi rural, en el marc del programa ODISSEU. Està impulsat per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d’Universitats i Recerca, amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Associació d’iniciatives Rurals de Catalunya, la Fundació del Món Rural, els 11 Grups d’Acció Local Leader de Catalunya, la xarxa de professionals de joventut i les universitats catalanes.

FONT: www.jovecat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada