dissabte, 5 d’abril del 2014

Nova prestació per a aturats de llarga durada per pagar el lloguer o la hipoteca

Nova prestació per a aturats de llarga durada per pagar el lloguer o la hipoteca

La Generalitat ha posat en marxa una nova línia de prestacions per a les persones aturades de llarga durada, uns ajuts per pagar el lloguer o la hipoteca i evitar desnonaments. La quantia de la prestació va dels 170 als 200 euros mensuals, amb una dotació pressupostària de 7 milions d’euros, i s’estima que podrà beneficiar unes 4.000 famílies.
Aquesta prestació la poden sol·licitar les famílies que tinguin el titular o algun membre de la unitat en situació d’atur de llarga durada i constin inscrits com a demandants d’ocupació al Servei d’Ocupació de Catalunya, amb un mínim de dotze mesos d’antelació a la data de presentació de la sol·licitud.
                     
A banda d’aquest requisit, cal acreditar que el lloguer o la quota mensual que es paga mensualment no supera els limits establerts per la convocatòria. Igualment, la unitat de convivència no podrà superar en 1,5 vegades l’Indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC), ponderat en funció dels membres que la composen i de la població on es troba l’habitatge (entre 995,97 i 1.432,99 euros).
Les persones interessades es poden descarregar els impressos al web de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada