diumenge, 27 d’octubre del 2013

UN MÓN D'OPORTUNITATS

"Un món d'oportunitats". Tallers sobre com estudiar, treballar o fer voluntariat a l'estranger


El 5 de novembre, s'inaugura la campanya "Un món d'oportunitats", impulsada per l'Ajuntament de Barcelona mitjançant la Regidoria d'Adolescència i Joventut i el seu servei d'Assessoria en Mobilitat internacional.

La iniciativa compta amb la col·laboració d'ambaixades, consolats, delegacions i entitats representatives d'Alemanya, Brasil, Regne Unit, França, Canadà, Quebec, Japó, Xile, Argentina, Austràlia, Estats Units, Dinamarca, Finlàndia, Noruega i Suècia.

Les activitats, d'entrada gratuïta, tindran lloc als Punts d'Informació Juvenil de Barcelona i es retransmetran en directe via streaming a través d'aquest Portal Web.



Per assistir-hi cal inscriure's prèviament contactant amb el PIJ que acull cada sessió.
De Barcelona al món!
La campanya inclou 13 tallers informatius en que s'abordaran qüestions i recursos que permetran als joves marxar ben preparats i així evitar imprevistos o falses expectatives.

Per exemple, es tractaran en profunditat els recursos disponibles per estudiar, treballar i fer voluntariat als diferents països (beques, borses laborals, homologació d'estudis...) i es donarà informació pràctica per viure-hi (visats, condicions de vida, allotjament, cursos d'idiomes...).


Alemanya, el país convidat a la sessió inaugural
Raimond Blasi, Regidor d'Adolescència i Joventut, donarà la benvinguda als i les assistents de la sessió inaugural, els presentarà la campanya i donarà pas a una breu intervenció d'Antoni Reig, Director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

Tot seguit, tindrà lloc la sessió informativa a càrrec de Marc Borneis (director acadèmic del Goethe Institut Barcelona), l'Agència de Treball Alemanya (ZAV), l'Associació de la Formació de la Indústria de Baviera i DAAD España - Servei d'Intercanvi Acadèmic Alemany.

Per una banda, s'explicarà com trobar feina a Alemanya: els sectors i àrees emergents o amb més ocupació per a joves, la cerca d'ofertes, les possibles sortides laborals segons el coneixement de l'idioma i els estudis cursats, els recursos per preparar l'entrevista de feina i el currículum en alemany...

Per altra banda, s'informarà sobre com estudiar al país germànic: el sistema educatiu alemany, la Formació dual i les beques a l'estudi facilitades pel govern alemany.

L'acte se celebrarà el dimarts 5 de novembre a partir de les 18 h, al Centre d'Informació i Assessorament per a Joves (c. Sant Oleguer, 6-8. Tel. 934 422 939. A/e: ciaj@bcn.cat).


Més informació

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada