dijous, 18 de juliol del 2013

FOMENT DE LA MOBILITAT PROFESSIONAL ENTRE ALEMANYA I ESPANYA MITJANÇANT PROJECTES DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL.

FOMENT DE LA MOBILITAT PROFESSIONAL ENTRE ALEMANYA I ESPANYA MITJANÇANT PROJECTES DE FORMACIÓ PROFESSIONAL DUAL.

El SOC col·labora amb el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i Servei Públic d’Ocupació Alemany (d’ara en endavant ZAV) per a la preselecció i difusió de vacants  en diferents especialitats de formació professional dual en Alemanya.

Què es la Formació Dual? 
El sistema de formació professional dual combina la formació pràctica en la empresa (3-4 dies per setmana) amb la formació en els centres educatius ( 8h a 12h setmanals), d’una durada mínima de 2 anys i màxim de 3 anys i mig.
Aquesta formació dual està adreçada a joves desocupats entre 18 i 35 anys.

Es un sistema regulat per la Llei Federal de Formació Professional que fixa, per exemple , les condicions del contracte de formació o la remuneració mitjana de l’alumne (entre 300 i 800 euros mensuals segons l’especialitat).

El programa federal “The Job of My Life” preveu ajuts econòmics complementaris i la subvenció de la formació en l’ idioma alemany (Curs intensiu previ de 2 mesos al país de procedència) i 1 altre curs d’un mes un cop a Alemanya, seguit d’un període de pràctiques abans de la formalització del contracte d’aprenentatge en una empresa. Les despeses de la formació-pràctica  i les despeses d’allotjament están subvenciones pel ZAV. 
Requisits dels candidats 
  • Joves desocupats entre 18 i 35 anys

  • Tenir el graduat en ESO o equivalent

  • Idioma: El coneixement de l’ idioma pot variar segons el perfil professional i la empresa on es realitzin les pràctiques, però normalment es demana tenir com a mínim l’A2 d’anglès i es valora tenir coneixements d’alemany.

  • No cal experiència prèvia en el perfil professional sol·licitat


Projectes Pilots( Març-abril 2013)
Els projectes gestionats fins ara per la Xarxa Eures a Catalunya i els perfils professionals han estat els següents:

1.    Projecte de Formació Dual per Hamburg
Perfils professionals
Pintor/a
Pastisseria       
Netejador/a industrial
Fusteria metàl·lica
Jardineria
Òptica
Flequer/a
Electrònica i electricitat aplicada a edificis i energia
Óptica   
Tècnic/a especialista en sanitaris, calefacció i climatitzadors.
Neteja d’edificis 
Perruqueria


2.    Projecte de Formació Dual a l’ Isle de Rügen:
Perfils professionals
Cuiners/res
Especialista de restaurant

Eures Catalunya va preseleccionar un total de 107 persones candidates, dels quals 32 van ser seleccionades per fer una entrevista amb tècnics del Servei públic alemany. Finalment, els candidats seleccionats pel ZAV han estat 18 joves que han iniciat el curs d’alemany al Goethe Institut el 6 de maig i començaran la formació dual l’1 d’agost a Alemanya.

Informació en anglès i alemany de la Formació Dual a Alemanya 
El Servei Públic d’Ocupació d’Alemanya (ZAV) te la seva pròpia web on informa de les característiques generals de la Formació Dual, i dels ajuts i subvencions, en anglès i alemany: http://www.thejobofmylife.de/en/home.html


Procediment per futurs candidats interessats en Formació Dual per l’any 2014:

És habitual que El ZAV informi dels projectes de Formació Dual amb un marge de temps molt petit i per aquesta raó cal que les persones interessades en participar en aquest projecte ho manifestin en la seva Oficina de treball ja què que s’ha creat un nou codi de disponibilitat especifica per identificar les persones interessades en participar en les properes convocatòries de formació dual.
D’aquesta forma, en el moment en què arribi una oferta es podrà contactar de forma immediata amb les persones que ja s’han declarat interessades en participar i que compleixin amb el perfil requerit per les empreses alemanyes.

És important que les persones sàpiguen que  la previsió és que les convocatòries comencin a arribar, com a molt aviat, durant el primer trimestre del 2014.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada