dissabte, 13 d’abril del 2013

Formar-se i treballar entre Catalunya i el món


Formar-se i treballar entre Catalunya i el món

Aquesta setmana, el Departament d’Ensenyament ha signat un conveni d’FP Dual amb Basf. Aquest fet, a més de tornar a demostrar l’avenç d’aquest tipus d’itineraris a la zona de Tarragona i al seu poderós sector petroquímic (recordeu el projecte pilot iniciat amb Repsol l’any passat, l’exemple de Dow Chemical o el conveni signat recentment també amb Repsol), introdueix una novetat: els estudiants que hi participin es formaran o treballaran part del temps a l’estranger. Sent una iniciativa pionera, a la mateixa s’hi sumen d’altres programes en què el Govern hi participa i que també introdueixen les estades a l’estranger en la formació i el treball. Conegueu algunes d’elles en aquest apunt…
· Conveni amb BASF. Com ja hem dit, el conveni signat ahir és el primer que permetrà l’FP Dual catalana a l’estranger. En virtut del mateix, es formarà a una vintena d’alumnes del cicle formatiu de grau superior de Química Industrial de l’Institut Comte de Rius de Tarragona i les pràctiques de l’alumnat es faran tant a la seu de BASF a Ludwigshafen (Alemanya) com al centre de producció que la companyia té a les comarques tarragonines.
· Programa Eurodisea. Aquest és un programa d’intercanvi de l’Assemblea de les Regions  d’Europa (ARE), en què Catalunya hi participa a través del Servei d’Ocupació de Catalunya , i ofereix pràctiques, en períodes de tres a set mesos i a l’estranger, a joves d’entre 18 i 30 anys que cerquen feina (aquí trobareu l’enllaç al seu portal i aquí l’enllaç a l’espai propi de Catalunya en el seu portal).
· Programa iDEA. Iniciativa en què també hi col·labora el SOC -en la difusió i la selecció d’estudiants- i que consisteix en oferir a joves d’entre 18 i 30 anys un itinerari en el sector del comerç que combina formació acadèmica, pràctiques, i un contracte formatiu de dos anys a Alemanya (a la zona de Lörrach, estat de Baden – Württenberg; aquí trobareu la informació general).  Cal fer esment al fet que les jornades informatives per a aquest programa se celebren durant aquest mes d’abril (12, 16 i 19 d’abril) al CIFO La Violeta.

Font: Bloc del Consell d'FP (http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/consellfp/2013/04/10/formar-se-i-treballar-entre-catalunya-i-el-mon/#more-429)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada