dilluns, 16 de juliol del 2012

CERTIFICATS DE PROFESSIONALITAT

El dia 11 de juliol, es va publicar a la pàgina web del SOC tota la informació referent els certificats de professionalitat i el procediment de sol·licitud, inscripció i expedició de certificats de professionalitat i acreditacions parcials acumulables.


El certificat de professionalitat és un document oficial que acredita a qui l'obté que és competent professionalment per desenvolupar una activitat laboral d'acord amb les exigències de la producció i l'ocupació. És a dir, que té els coneixements i habilitats per desenvolupar-la, de forma correcta i d'acord amb les exigències del mercat. És el títol que acredita a nivell de tot l'estat una qualificació professional del Catàleg Nacional de Qualificacions professionals que té una persona, la qual cosa li permet tenir el reconeixement de les seves competències tan per part de l'administració laboral com també per part de l'administració educativa.

L’accés a la web del SOC és la següent:
Ciutadania:
http://www.oficinadetreball.cat/socweb/opencms/socweb_ca/ciutadans/Certificats_professionalitat.html

Cal tenir en compte que el funcionament del sistema està pensat perquè els usuaris tinguin a l’abast la informació de la Web, que és molt complerta i inclou un manual d’usuari, i es gestionin ells mateixos la sol·licitud.



· Presentació de sol·licituds: Malgrat que la informació de la Web estableix com a registre preferent el del Servei Territorial, els usuaris podran presentar-les a les Oficines de Treball i es recomanable que així sigui per evitar trasllats innecessaris.

· Les sol·licituds que entrin als registres les Oficines de Treball es faran arribar a la Secció d’Ocupació del Servei Territorial.
· La gestió de les sol·licituds serà compartida entre el Servei Territorial i el Servei de Qualificació Professional.
· L’entrega dels certificats emesos es farà des de l’Oficina de Treball si l’usuari així ho ha escollit en la seva sol·licitud.













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada