dijous, 29 de desembre del 2011

MOLTS COMPRADORS FRANCESOS A FIGUERES

Els comerciants de Figueres han revelat que la ciutat va rebre durant el 2010 un milió i mig de visitants francesos, bona part dels quals s'hi van desplaçar per fer-hi compres. Diferència de preus i franquícies que no troben al seu país són dos dels motius del fenomen.

Comerç Figueres, l'entitat que agrupa els botiguers de la ciutat, feia públiques fa uns dies unes xifres molt significatives: durant l'any 2010, un milió quatre-cents mil ciutadans francesos es van desplaçar a la ciutat per fer-hi compres, mentre que prop de 250.000 ho van fer per visitar el Museu Dalí i el Dalí Joies.
La diferència de preus de molts productes i serveis (més barats a Figueres), la implantació a la ciutat de franquícies que no es troben en segons quines zones del país veí i la singularitat del centre de la capital altempordanesa, allunyat de les grans superfícies, són els tres principals factors que, a criteri del president de Comerç Figueres, Jordi Rotllan, expliquen aquesta vinguda massiva de compradors de l'altra banda de la frontera.Una vinguda massiva, per cert, que es produeix de manera continuada, diària, pràcticament, si bé es veu incrementada els caps de setmana i els dies que són festa a França. Per això, un dels objectius que s'ha marcat l'entitat que aplega els comerciants figuerencs és aconseguir que el centre de la ciutat obtingui la declaració d'excepcionalitat turística, que permetria que els establiments obrissin els dies festius. És una de les mesures en les quals treballa Comerç Figueres per treure el màxim profit possible de l'evident atracció que la ciutat exerceix cap a tants i tants francesos.Perquè el que també és evident és que Figueres no pot confiar únicament en la diferència de preus i en la presència a la ciutat de determinades franquícies per atreure aquesta clientela tan important.
El més normal és que progressivament els preus es vagin equilibrant en el conjunt d'Europa, i que la presència de les marques comercials més destacades creixi als indrets on actualment no tenen implantació.
És per això que la capital de l'Alt Empordà ha d'aprofitar aquests moments de bonança (en el sentit d'afluència massiva de compradors del país veí) per buscar nous reclams que serveixin per fidelitzar-los encara que els arguments abans esmentats perdin pes.

Font: Diari de Girona






Davant d'aquesta notícia l'aprenentatge de francès és molt recomanable!!!!!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada