divendres, 26 de febrer del 2010

1.2.6. PROGRAMES MIXTOS DE FORMACIÓ I TREBALL: ESCOLES TALLER, CASES D'OFICI I TALLERS D'OCUPACIÓ

Són programes mixtos de formació i treball.

- Escoles taller: són projectes per a joves de 16 a 24 anys (inclòs), que estiguin aturats i inscrits com a demandants d’ocupació al Servei Públic d’Ocupació (SOC). Consten d’una primera etapa, formativa, que dura 6 mesos i una segona fase de formació en alternança amb el treball i la pràctica professional.
La durada d’ambdues etapes no serà inferior a un anys ni superior a dos.
Durant la fase formativa, els alumnes poden rebre una beca.
Durant la segona fase, els alumnes-treballadors són contractats mitjançant el contracte de formació, i reben un salari equivalent al 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

A la Comarca de l’Alt Empordà hi ha una Escola Taller que finalitzarà el 30.06.2010:

Escola-Taller Castell de Sant Ferran
Figueres

Mòduls:

Construcció
Electricitat
Fusteria
Pintura

Està tancat el termini d’inscripció.


- Cases d’ofici: són projectes per a joves de 16 a 24 anys (inclòs), que estiguin aturats i inscrits com a demandants d’ocupació al Servei Públic d’Ocupació (SOC). Consten d’una primera etapa, formativa, que dura 6 mesos i una segona fase de formació en alternança amb el treball i la pràctica professional.
La durada és d’un any.
Durant la fase formativa, els alumnes poden rebre una beca.
Durant la segona fase, els alumnes-treballadors són contractats mitjançant el contracte de formació, i reben un salari equivalent al 75% del Salari Mínim Interprofessional (SMI).


- Tallers d’Ocupació: són projectes per a persones més grans de 25 anys aturades i inscrites com a demandants d’ocupació al servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Tenen preferència les persones incloses en col·lectius amb més dificultats d’inserció com desocupats de llarga durada, aturats majors de 45 anys, dones i persones amb discapacitat.
La durada mínima és de 6 mesos i màxima d’un any. Durant tota la durada del projecte els participants són contractats.
Aquests projectes estan dirigits per a la realització d’obres o serveis d’utilitat pública o social que possibiliten als treballadors participants la realització d’un treball efectiu que, juntament amb la formació rebuda, relacionada amb aquest treball, procura la seva qualificació professional i afavoreix la seva inserció o reinserció laboral.

Per participar en aquest programes cal que us dirigiu a l’Oficina de Treball i ho sol·liciteu.

Per l’any 2010 no es preveu que es realitzin aquests programes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada