divendres, 26 de febrer del 2010

1.2.10. OFERTES DE TREBALL: PORTAL FEINA ACTIVA

http://www.feinaactiva.gencat.cat/

El SOC ha posat en marxa el portal Feina Activa, una nova eina totalment gratuïta d’accés a les ofertes de treball a disposició de les persones en situació d’atur o amb una ocupació i de les empreses per relacionar-se en el mercat de treball.

El portal Feina Activa facilita a les persones l’accés a les ofertes de treball i la recerca i selecció de les persones treballadores per part de les empreses.

Primer de tot has de registrar-te. Desprès has d’introduir totes les dades del teu CV i podràs accedir a les ofertes de feina.

El SOC gestiona diàriament milers d’ofertes de feina provinents d’empreses que treballen a Catalunya en diferents àmbits laborals.
Cada vegada que es rep una oferta des d’una empresa, s’incorpora informació sobre ella al nou portal: http://www.feinaactiva.gencat.cat/

Per tant, podeu consultar el nou portal del SOC o bé el llistat d’ofertes disponibles que hi ha a l’entrada de l’Oficina de Treball per veure totes les ofertes. Si en consultar creieu que acompliu els requisits especificats en l’oferta, no dubteu en presentar-vos com a candidats.
A sol·licitud de l’empresa l’Oficina de Treball pot gestionar la presentació de candidats a l’oferta. Per identificar possibles candidats, el sistema informàtic busca a la seva base de dades a aquelles persones, el perfil de les quals s’ajusta més al que ha estat sol·licitat per l’empresa.
Desprès es valora en cada cas, entre els currículums que acompleixen els requeriments, els més adients per a cada oferta.
Es comprova la disponibilitat dels candidats telefònicament o per correu i s’envien els currículums a l’empresa per tal que aquesta dugui a terme el procés de selecció.
En alguns casos, a petició de l’empresa, els candidats s’ha de presentar amb una carta de presentació del SOC.


Procés de selecció:

El procés de selecció depèn exclusivament de l’empresa, mai del SOC.
Recordeu posar una especial atenció a la carta de presentació que acompanya al currículum i que permet remarcar els aspectes que més interessi enfront d’altres possibles candidats.

Les proves de selecció poden ser de caràcter tècnic (relatives al treball a realitzar), un test d’aptituds (càlcul numèric, raonament verbal, etc.) i un test de personalitat.

L’entrevista personal és probablement el moment més crític ja que determinarà si el candidat és apta per integrar-se en la plantilla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada