divendres, 26 de febrer del 2010

1.2.11. OFERTES DE TREBALL DINS DE LA UNIÓ EUROPEA: XARXA EURES

Més informació a: http://ec.europa.eu/eures

La lliure circulació de treballadors als països de l’Espai Econòmic Europeu és un dret fonamental que permet a totes les persones treballar i establir-se lliurement a qualsevol país membre, sense necessitar cap autorització de treball i garantint la igualtat de drets amb els nacionals del país.

La xarxa EURES (European Employment Services) és una xarxa de cooperació per a l’ocupació i la lliure circulació de treballadors, promoguda per la Comissió Europea i els serveis públics d’ocupació de l’Espai Econòmic Europeu, entre els quals hi ha el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Actualment, 31 països formen part de la Xarxa EURES: els 30 de l’espai Econòmic Europeu i Suïssa.

Les persones interessades a rebre informació sobre la Xarxa Eures poden dirigir-se a qualsevol Oficina de treball de la Generalitat. Allà se’ls oferirà una informació de primer nivell sobre la xarxa i les eines de recerca de feina a l’estranger.

Aquelles que necessitin una informació més detallada o hagin de resoldre qüestions concretes sobre el seu projecte de mobilitat se’ls donarà dia i hora per tal que puguin contactar amb l’assessor EURES de la seva província.

A Girona:
Cinta Vallespín
Av. Lluís Pericot, 86-90
17003 Girona
cinta.vallespin@gencat.cat



Consells:

És imprescindible parlar l’idioma del país a on es vol anar a treballar amb fluïdesa és imprescindible.

També es important tenir informació suficient del teu país objectiu. Tràmits per a la residència, condicions laborals i de vida, allotjament, impostos, assistència sanitària, etc.

Formularis.
E-100: Dret a prestacions per malaltia, maternitat i desplaçament. INSS_CAISS www.seg-social.es

E-200: Càlcul i pagament de pensions. INSS_CAISS www.seg-social.es

E-300: Dret a prestacions per desocupació. Oficina de Treball (SOC) www.oficinadetreball.cat

E-400: Dret a prestacions familiars. INSS_CAISS www.seg-social.es


Ets pots descarregar les guies per treballar en altres països a: www.sepe.es/contenidos/ciudadano/empleo/eures a on trobaràs molta informació, models de cartes de presentació i de currículums de diferents països i informació sobre el currículum vitae Europass. També pot optar per fer el teu currículum vitae Europass on-line.


US RECOMANO AQUEST VIDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada