dijous, 25 de febrer del 2010

1.1.INSCRIPCIÓ

INSCRIPCIÓ

Per inscriure’s (ja siguis una persona en atur o una persona que treballi i vulgui millorar la seva situació laboral) a l’Oficina de Treball de Figueres com a demandant d’ocupació cal viure a la comarca de l’Alt Empordà, tenir com a mínim 16 anys i anar correctament identificat:

- espanyols: DNI o passaport (no caducats)
- estrangers: Les persones treballadores estrangeres amb nacionalitat no comunitària necessiten tenir un número d'identificació d'estranger (NIE), un document que les identifiqui (targeta d'identificació d'estranger o estrangera o passaport en vigor) i la seva autorització administrativa d'estada (estudiants) o de residència en alguna de les situacions següents:
· Autorització administrativa d'estada, de residència o de residència i treball, en vigor; és a dir, no caducada.
· En cas d'estar caducada l'autorització administrativa, cal disposar de la sol·licitud de renovació, expedida entre els 60 dies naturals abans de la data d'expiració o en els 3 mesos posteriors.
Les persones treballadores estrangeres amb nacionalitat comunitària es podran inscriure per un període de tres mesos presentant el passaport o el seu document nacional d'identitat en vigor.
Passats aquests tres mesos, serà necessari tenir un número d'identificació d'estranger o estrangera (NIE) per continuar inscrita.

La inscripció és un tràmit que només es pot fer presencialment.

És molt convenient portar un curriculum vitae i l’últim informe de Vida Laboral , si el teniu. L’Informe de Vida Laboral, en el cas que no l’hagueu rebut a casa per correu, el podeu obtenir a: http://www.seg-social.es/Internet_1/index.htm o bé trucant al telèfon 901 50 20 50.

Amb el servei d'obtenció d'informes, l'informe de Vida Laboral us arriba a través del correu ordinari. No cal que el recolliu a cap administració de la Seguretat Social.

Els informes de vida laboral contenen informació sobre les situacions d'alta o baixa d'una persona en el conjunt dels diferents règims del sistema de la Seguretat Social.

El Personal de l’Oficina de Treball, mitjançant una entrevista us recollirà les vostres dades personals, formatives, d’experiència laboral, etc. establint així el vostre perfil professional, amb l’objectiu d’ajudar-vos a trobar una feina adaptada a les vostres necessitats i situació específica i professionals.

Podeu demanar una còpia del CV realitzat o bé fer la consulta del vostre CV on- line des de la pàgina web del SOC: http://www.oficinadetreball.cat/



Un cop feta la inscripció us donarà un full, és la vostra “targeta de demanda” (DARDO = Document d’Alta i Renovació de la Demanda d’Ocupació), a on consten les vostres dades personals i la data de renovació de la demanda. En aquest moment la vostra demanda està en situació administrativa “d’alta”.
DARDO: És el document que acredita haver-se inscrit al SOC o haver renovat la demanda d'ocupació, i que conté la data de la propera renovació.
Quan parlem de "fitxar", "segellar" o " renovar la demanda" ens referim al DARDO (Document d'Alta i Renovació de la Demanda d'Ocupació)
La renovació de la demanda és una obligació per als demandants d'ocupació i pels beneficiaris de prestacions i subsidis d'atur.

Per mantenir la demanda en situació administrativa d’alta, cal renovar-la un cop cada tres mesos.
Cal que us recordeu de la data de renovació perquè aquest dia haureu de renovar la vostra demanda.
La renovació de la demanda es pot fer:

a) Trucant el 012
b) Mitjançant la pàgina web del SOC: www.oficinadetreball.cat/renovació
c) De manera presencial a l’oficina de Treball utilitzant els caixers automàtics (A l’Oficina de Treball de Figueres n’hi ha dos)

En tots el casos es necessita per fer-la renovació de la demanda el DNI/NIE i el número de PIN que ve indicat a la vostra targeta de demanda i que podeu modificar, sempre que volgueu mitjançant la pàgina web del SOC: http://www.oficinadetreball.cat/

És important, sigui quin sigui el mitjà que trieu per fer la renovació de la demanda, que obtingueu una nova targeta de demanda per tal de conèixer la data de la propera de renovació.

En cas de pèrdua podeu aconseguir una còpia de la vostra targeta de renovació de la demanda (DARDO) des de la pàgina web del SOC, http://www.oficinadetreball.cat/ o bé a l’Oficina de Treball, en un dels caixers o bé presencialment.

La NO-renovació de la demanda comporta la baixa com a demandant d’ocupació.

Heu de comparèixer sempre que sigueu citats per l’Oficina de Treball o una entitat cooperadora autoritzada. La incompareixença implica no prendre part en el processos d’intermediació laboral ni se beneficiari de les accions de millora de l’ocupabilitat, durant un mes.

En el supòsit de ser perceptor de prestacions, podeu ser sancionat amb la pèrdua d’1 a 6 mesos de prestació o amb la seva extinció, llevat de causa justificada que heu de acreditar documentalment (Reial decret legislatiu 5/2000, de 4 d’agost, pel que s’aprova el Text refós de la Llei d’infraccions i sancions en l’ordre social, segons la redacció prevista a la Llei 62/2003 de 30 de desembre).

Les dades de la vostra demanda tenen la protecció establerta a la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal.


US RECOMANO AQUEST VÍDEO:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada