divendres, 26 de febrer del 2010

1.2.5. CREDIT DE FORMACIO PEL TREBALL

A partir de l’11 de febrer 2010 les persones que es trobin en situació d’atur podran començar a sol·licitar préstecs en condicions preferents (interès 0%) per a la realització de cursos per millorar la seva ocupabilitat. (Ordre 47/2010, d’1 de febrer, per la qual s’aproven les bases reguladores i s’obre la convocatòria de la línia de préstecs en condicions preferents “Crèdit formació per al treball” per finançar cursos de millora professional per a persones aturades.

Aquests préstecs han de facilitar la realització d’un curs o d’una acció formativa que es posi en relleu com a necessària per millorar l’ocupabilitat de la persona atesa pels orientadors del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), en funció de les necessitats de l’individu.

Potser qualsevol tipus de formació a excepció dels estudis d’Ensenyament Secundari Obligatori (ESO), batxillerat i estudis universitaris de grau (diplomatura i llicenciatura).

Penseu que pot ser qualsevol màster universitari no oficial, postgraus, idiomes, carnet de conduir, etc.


Requisits:
Persones majors de 18 anys
Portar un mínim d’un mes inscrit com a demandant d’ocupació no ocupat al SOC
Haver treballat un mínim de 4 mesos al llarg dels 2 anys immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
Disposar de compte bancari en aquella entitat financera col·laboradora del programa on se sol·licita el crèdit.
Estar al corrent de les obligacions tributàries davant de l’Estat i la Generalitat de Catalunya i les obligacions davant la Seguretat Social.
No constar en la Relació d’Acceptacions Impagades (RAI)

L’import màxim acumulat dels préstecs que pot sol·licitar un alumne per a la realització de diferents accions formatives, no pot superar els 6000€ al llarg de l’any 2010.

El termini restarà obert fins a l’1 de novembre de 2010 i la data límit per formalitzar préstecs serà el 30 de novembre 2010.

Més informació: http://www.oficinadetreball.cat/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada